Kupte si mlýnky na koření

Kupte si mlýnky na koření

Dobře vybrané koření dodá pokrmům chuť a vůni. Skladováním ale koření o své aroma pomalu přichází a tak kuchaři radí používat pokud možno čerstvé. To ale přirozeně není pokaždé k dispozici, takže druhá rada je sušené koření si před vařením ručně nadrtit nebo pomlet, aby se na povrch dostaly čerstvé aromatické látky. Ze všech možností, které se nabízejí, jsou nejšikovnějším řešením mlýnky na koření. A nemusíme se hned rozmachovat a pořizovat plnou skříň, bohatě stačí pár základních chutí. (Pokračování textu…)
Jak brousit kuchyňské nože

Jak brousit kuchyňské nože

O tom, že by měl mít doma kuchyňské nože člověk nabroušené, se toho už řeklo a napsalo hodně. Existují ale jednoduché a bezpečné způsoby broušení, které kromě kuchařských profíků zvládne třeba i vaše babička? Z nabídky renomovaných nožířských obchodů se ani tak nezdá. Pojďme si udělat souhrn všech metod a říct si, pro koho je která nejlepší. (Pokračování textu…)
Bamix včera a dnes

Bamix včera a dnes

Ponorné, neboli tyčové mixéry v dnešní době toho zvládnou opravdu mnoho. Kdo ale přišel první s tímto dnes již nepostradatelným kuchyňským pomocníkem a jaká byla jeho cesta do většiny domácích i profesionálních kuchyní po celém světě? Tyčový mixér Bamix se dnes designem příliš neliší od dvacet, třicet let starých modelů. Není to nedostatkem fantazie jeho tvůrců, ale čistě tím, že na praktickém a povedeném designu není potřeba nic měnit. Fotografie: Homeware.cz Historie značky Bamix Vše začíná již roku 1950, kdy švýcarský vynálezce Roger Perrinjaquet pracuje na novém kuchyňském přístroji, později známý jako tyčový,…
Kouzlo vaření pod tlakem

Kouzlo vaření pod tlakem

Tlakový hrnec by měl být součástí každé kuchyně. Některá z tradičních středoevropských jídel bez něj neuvaříte, jiná s výrazně horším výsledkem. Šetří čas, energii i peníze a přesto k němu mají některé kuchařky chladný, nebo dokonce odmítavý přístup. Zvláštní, ne? (Pokračování textu…)
Co je to pomalý odšťavňovač?

Co je to pomalý odšťavňovač?

Když se o něčem řekne, že je to pomalé - je to výhoda, nebo nevýhoda? Je skvělé mít pomalé auto? Pomalý počítač? Sotva. Ale určitě jste někdy slyšeli o takzvaných pomalých hrncích a dneska si povíme o pomalém odšťavňovači. Když se něco dělá pomalu, může to být lepší, rozhodně to tedy platí o potravinách. (Pokračování textu…)
Vejce a cholesterol, mýty a realita

Vejce a cholesterol, mýty a realita

Vejce jsou bohatým zdrojem cholesterolu a proto by jich měl člověk jíst co nejméně. Cholesterol způsobuje infarkty a mrtvice, takže jsou vejce vlastně malí zabijáci. Je to tak? Ani trochu. Za celým mýtem je jako obvykle logická úvaha, ale žádné vědecké důkazy. (Pokračování textu…)
Jak čistit a udržovat plynový gril

Jak čistit a udržovat plynový gril

Jaro je za dveřmi a určitě budeme chtít brzy navázat na úspěšné loňské grilování. Pokud jsme gril zazimovali pečlivě, bude to jednodušší - ale nejčastěji se stane, že nás čeká loňská špína a možná i známky koroze materiálu. Aby se to příště nestalo, povíme si, jakou údržbu na grilu provádět pravidelně a jakou jednou, dvakrát za sezónu. (Pokračování textu…)
Nové modely kuchyňských robotů KitchenAid

Nové modely kuchyňských robotů KitchenAid

Když se v USA řekne kuchyňský robot, lidé si automaticky vybaví značku KitchenAid a pravděpodobně i model 5KSM150, který je zosobněním americké řemeslné kvality a symbolem zařízené domácnosti. Pokud to vnímáte nějak podobně, určitě vás bude zajímat, že slavný model 150 nyní nahrazují dva modely nové - 125 a 175.

(Pokračování textu…)
  • 1
  • 2