True Flow – když na proudu záleží

Za poslední roky jsme si celkem zvykli, že kromě vysoce kvalitních kuchařských nožů společnost Zwilling vyrábí také velmi dobré nádobí. Opět v kombinaci špičkové německé kvality s cenou, která patří k vyšším, ale která je stále dostupná. Velice příjemným zjevením je proto sada nádobí Zwilling True Flow, která mimo jiné ukazuje, jakým směrem se v nejbližší době bude design nádobí vyvíjet.

Na prvním místě si asi všimneme skleněné poklice, která je tvořená naprosto rovnou skleněnou tabulkou upevněnou v nerezové obroučce. Možná se pozastavíme i nad tím, že nikde není vidět otvor na páru, ale k tomu se právě dostaneme.

Pěkným designovým prvkem jsou také na pohled subtilní madla hrnců a poklic, které ovšem nabízejí komfortní a bezpečný úchop a křehké jsou jen na pohled. Hladká křivka jejich tvaru dodává nádobí elegantní nádech

poklice Zwilling True Flow

Perforace v lemu poklice pro upouštění páry nebo cezení uvařených potravin

To nejzajímavější nás ale čeká v momentě, kdy madlo vezmeme do ruky a poklici zvedneme z hrnce. Obroučka poklice vypadá trochu jinak, než jsme běžně zvyklí – vysoká obruba zapadající do horního okraje nádobí je vybavena perforací a samotný okraj hrnce nabízí dva zobáčky nebo chcete-li hubice, které jednak usnadňují odlévání vody bez potřísnění stěn, ale hlavně fungují dohromady se zmíněnou perforací.

nádobí Zwilling True Flow

Protilehlé zobáčky na obvodu nádobí usměrní proud vody tak, že nedojde k nechtěnému potřísnění stěn.

Poklice během vaření upouští jen tolik páry, kolik si nastavíme. A samozřejmě předem daným směrem a úhledně. Poklička pootočená perforací proti zobáčku na okraji hrnce páru upouští, pokud ji pootočíte jinak, proud s zastaví a poklice dobře izoluje a drží teplo.

Zamávat také můžeme všem trikům s cezením těstovin nebo brambor, které celou dobu hrozí převržením horkých potravin do dřezu. Správně otočená poklice umožňuje cezení obsahu hrnce bez žonglování a hazardu.

cezení vody zwilling true flow

Kromě upouštění páry lze zobáček a perforaci s výhodou využít k cezení uvařených brambor nebo těstovin.

 

Náš tip:

sada Zwilling True Flow 4 ks

Sada 4 moderních úsporných hrnců Zwilling True Flow