Jak vybrat pánev do kuchyně?

Jak vybrat pánev do kuchyně?

Pánví a pánviček existuje nepřeberné množství tvarů, velikostí a materiálů a v některých obchodech se vám budou snažit namluvit, že je potřebujete všechny. Takový návod ale nehledáte, ne? Pojďme si střízlivě říct, co od nabídky pánví do kuchyně čekat, jaké vybrat materiály pro jaký typ pánve a případně co se čím dá nahradit. Zní to jako hloupé klišé, protože se to dočtete na každém rohu, ale skutečně záleží nejvíc na tom, co se chystáte v kuchyni dělat. Teoreticky vzato si totiž na všechno vystačíte s jednou jedinou univerzálnější pánví. Nebo si k ní…
Robot KitchenAid a test s desetníkem

Robot KitchenAid a test s desetníkem

Pro někoho, kdo svoji rodinu nebo blízké pravidelně hýčká domácím pečivem nebo cukrovinkami, je robot KitchenAid neskutečně užitečným sluhou a pomocníkem, ostatně jak říká sám jeho název. A jako přístroj, který si kupujeme napořád, tedy nikoliv jen do vypršení záruky, je potřeba ho občas trochu seřídit. Třeba pomocí testu s desetipencí, americkým desetníkem. (Pokračování textu…)
Tyčový mixér SMEG HBF02 – recenze

Tyčový mixér SMEG HBF02 – recenze

Tradiční evropský výrobce ledniček, myček a sporáků, italská společnost SMEG, nedávno zaútočila na naše trhy sérií malých kuchyňských spotřebičů ve stylu padesátých let. Kromě opravdu povedeného designu a na pohled solidní, poctivé konstrukce, je ale zdobí i poměrně vysoké cenovky. Jsou nebo nejsou oprávněné? Je to zvláštní, ale ve světě drobných spotřebičů do kuchyně vesměs vládnou neforemné hranaté tvary a nudné barvy. Pokud si na něco chcete vsadit, tak určitě můžete na to, že vás nový tyčový mixér SMEG zaujme už na první pohled. Nejen díky pěkné škále pastelových barev, ale hlavně díky tvaru…
Antibakteriální dezinfekce na ruce – jednoduchý domácí recept

Antibakteriální dezinfekce na ruce – jednoduchý domácí recept

Spolu s tisíci lidí, kteří se z jarních prázdnin v cizině vracejí domů, dorazily do České republiky i první desítky případů nakažených koronavirem. Asi se to dalo čekat. Vláda podniká preventivní kroky, o jejichž účinnosti budeme nejspíš vědět teprve až bude po všem, a nám, obyčejným lidem, zbývá pouze obligátní - opatrnost. (Pokračování textu…)
11 věcí, které jste možná nevěděli o robotech KitchenAid

11 věcí, které jste možná nevěděli o robotech KitchenAid

Pokud budeme brát vážně seznamy nejžádanějších svatebních darů a výskyt v televizních pořadech o vaření, ikonický kuchyňský robot KitchenAid je pravděpodobně nejoblíbenějším kuchyňským vybavením, minimálně ve Spojených státech. Ať už jeden z nich spokojeně používáte několik desítek let, nebo se teprve chystáte svůj první KitchenAid koupit, pár věcí jste o tomto dlouhodobě oblíbeném spotřebiči možná ještě nikdy neslyšeli. (Pokračování textu…)
Kupte si mlýnky na koření

Kupte si mlýnky na koření

Dobře vybrané koření dodá pokrmům chuť a vůni. Skladováním ale koření o své aroma pomalu přichází a tak kuchaři radí používat pokud možno čerstvé. To ale přirozeně není pokaždé k dispozici, takže druhá rada je sušené koření si před vařením ručně nadrtit nebo pomlet, aby se na povrch dostaly čerstvé aromatické látky. Ze všech možností, které se nabízejí, jsou nejšikovnějším řešením mlýnky na koření. A nemusíme se hned rozmachovat a pořizovat plnou skříň, bohatě stačí pár základních chutí. (Pokračování textu…)
Jak brousit kuchyňské nože

Jak brousit kuchyňské nože

O tom, že by měl mít doma kuchyňské nože člověk nabroušené, se toho už řeklo a napsalo hodně. Existují ale jednoduché a bezpečné způsoby broušení, které kromě kuchařských profíků zvládne třeba i vaše babička? Z nabídky renomovaných nožířských obchodů se ani tak nezdá. Pojďme si udělat souhrn všech metod a říct si, pro koho je která nejlepší. (Pokračování textu…)
Bamix včera a dnes

Bamix včera a dnes

Ponorné, neboli tyčové mixéry v dnešní době toho zvládnou opravdu mnoho. Kdo ale přišel první s tímto dnes již nepostradatelným kuchyňským pomocníkem a jaká byla jeho cesta do většiny domácích i profesionálních kuchyní po celém světě? Tyčový mixér Bamix se dnes designem příliš neliší od dvacet, třicet let starých modelů. Není to nedostatkem fantazie jeho tvůrců, ale čistě tím, že na praktickém a povedeném designu není potřeba nic měnit. Fotografie: Homeware.cz Historie značky Bamix Vše začíná již roku 1950, kdy švýcarský vynálezce Roger Perrinjaquet pracuje na novém kuchyňském přístroji, později známý jako tyčový,…
Kouzlo vaření pod tlakem

Kouzlo vaření pod tlakem

Tlakový hrnec by měl být součástí každé kuchyně. Některá z tradičních středoevropských jídel bez něj neuvaříte, jiná s výrazně horším výsledkem. Šetří čas, energii i peníze a přesto k němu mají některé kuchařky chladný, nebo dokonce odmítavý přístup. Zvláštní, ne? (Pokračování textu…)