Příbory a etiketa – jíte správně?

Příbory a etiketa – jíte správně?

Všichni víme, že existují nějaká poměrně striktní pravidla etikety, na které ovšem v reálném životě narazíte možná tak v pořadech Ladislava Špačka, nebo ještě tak ve filmech s Oldřichem Novým. Jedno pravidlo, které se ale týká držení příborů, vás možná překvapí v jedné příjemné věci - že je možná totiž držíte správně a vaše okolí, které si hraje na vrchnost, drží příbor špatně. (Pokračování textu…)
Jak vybrat hlubokou pánev?

Jak vybrat hlubokou pánev?

Hluboká pánev je nedocenitelná pomůcka na rozhraní mezi hrnci a pánvemi, která umožňuje potraviny osmahnout a potom podlít a dusit bez nějakých kompromisních kroků. Když se ale podíváte do nabídky internetových obchodů, nabízená škála tvarů, výbavy a parametrů vás může zahltit. Na co se tedy ve výběru soustředit? Důvodů, proč při dušení zeleniny nebo masa v omáčce sáhnout po hluboké pánvi místo mělké pánve nebo rovnou hrnce je několik. Proti mělkým pánvím jsou obrovskou výhodou vyšší stěny, takže při míchání neriskujete, že něco skončí venku, ale také poklice, která je u hlubokých pánví…
Jak vybrat univerzální pánev podle velikosti a materiálu?

Jak vybrat univerzální pánev podle velikosti a materiálu?

Takzvanou univerzální pánev, někdy pro zjednodušení nazývanou prostě "na smažení" by měl mít doma každý. A to ne proto, že jich chceme co nejvíc prodat, ale proto, že na ní lze připravit jakýkoliv recept bez použití různých speciálních pánví, o kterých si povíme jindy. Jenže i v oboru univerzálních pánví je sortiment tak velký, že jít a jednoduše si jednu koupit vypadá jako neřešitelný problém. Na co se tedy soustředit, na co si dát problém a které argumenty prodejců by člověk brát s rezervou? Pánvička na všechno je tak akorát středně hluboká a…
Jak vybrat pánev do kuchyně?

Jak vybrat pánev do kuchyně?

Pánví a pánviček existuje nepřeberné množství tvarů, velikostí a materiálů a v některých obchodech se vám budou snažit namluvit, že je potřebujete všechny. Takový návod ale nehledáte, ne? Pojďme si střízlivě říct, co od nabídky pánví do kuchyně čekat, jaké vybrat materiály pro jaký typ pánve a případně co se čím dá nahradit. Zní to jako hloupé klišé, protože se to dočtete na každém rohu, ale skutečně záleží nejvíc na tom, co se chystáte v kuchyni dělat. Teoreticky vzato si totiž na všechno vystačíte s jednou jedinou univerzálnější pánví. Nebo si k ní…
Robot KitchenAid a test s desetníkem

Robot KitchenAid a test s desetníkem

Pro někoho, kdo svoji rodinu nebo blízké pravidelně hýčká domácím pečivem nebo cukrovinkami, je robot KitchenAid neskutečně užitečným sluhou a pomocníkem, ostatně jak říká sám jeho název. A jako přístroj, který si kupujeme napořád, tedy nikoliv jen do vypršení záruky, je potřeba ho občas trochu seřídit. Třeba pomocí testu s desetipencí, americkým desetníkem. (Pokračování textu…)
Tyčový mixér SMEG HBF02 – recenze

Tyčový mixér SMEG HBF02 – recenze

Tradiční evropský výrobce ledniček, myček a sporáků, italská společnost SMEG, nedávno zaútočila na naše trhy sérií malých kuchyňských spotřebičů ve stylu padesátých let. Kromě opravdu povedeného designu a na pohled solidní, poctivé konstrukce, je ale zdobí i poměrně vysoké cenovky. Jsou nebo nejsou oprávněné? Je to zvláštní, ale ve světě drobných spotřebičů do kuchyně vesměs vládnou neforemné hranaté tvary a nudné barvy. Pokud si na něco chcete vsadit, tak určitě můžete na to, že vás nový tyčový mixér SMEG zaujme už na první pohled. Nejen díky pěkné škále pastelových barev, ale hlavně díky tvaru…
Antibakteriální dezinfekce na ruce – jednoduchý domácí recept

Antibakteriální dezinfekce na ruce – jednoduchý domácí recept

Spolu s tisíci lidí, kteří se z jarních prázdnin v cizině vracejí domů, dorazily do České republiky i první desítky případů nakažených koronavirem. Asi se to dalo čekat. Vláda podniká preventivní kroky, o jejichž účinnosti budeme nejspíš vědět teprve až bude po všem, a nám, obyčejným lidem, zbývá pouze obligátní - opatrnost. (Pokračování textu…)
11 věcí, které jste možná nevěděli o robotech KitchenAid

11 věcí, které jste možná nevěděli o robotech KitchenAid

Pokud budeme brát vážně seznamy nejžádanějších svatebních darů a výskyt v televizních pořadech o vaření, ikonický kuchyňský robot KitchenAid je pravděpodobně nejoblíbenějším kuchyňským vybavením, minimálně ve Spojených státech. Ať už jeden z nich spokojeně používáte několik desítek let, nebo se teprve chystáte svůj první KitchenAid koupit, pár věcí jste o tomto dlouhodobě oblíbeném spotřebiči možná ještě nikdy neslyšeli. (Pokračování textu…)
Kupte si mlýnky na koření

Kupte si mlýnky na koření

Dobře vybrané koření dodá pokrmům chuť a vůni. Skladováním ale koření o své aroma pomalu přichází a tak kuchaři radí používat pokud možno čerstvé. To ale přirozeně není pokaždé k dispozici, takže druhá rada je sušené koření si před vařením ručně nadrtit nebo pomlet, aby se na povrch dostaly čerstvé aromatické látky. Ze všech možností, které se nabízejí, jsou nejšikovnějším řešením mlýnky na koření. A nemusíme se hned rozmachovat a pořizovat plnou skříň, bohatě stačí pár základních chutí. (Pokračování textu…)