Co je to pomalý odšťavňovač?

Co je to pomalý odšťavňovač?

Když se o něčem řekne, že je to pomalé - je to výhoda, nebo nevýhoda? Je skvělé mít pomalé auto? Pomalý počítač? Sotva. Ale určitě jste někdy slyšeli o takzvaných pomalých hrncích a dneska si povíme o pomalém odšťavňovači. Když se něco dělá pomalu, může to být lepší, rozhodně to tedy platí o potravinách. (Pokračování textu…)
Vejce a cholesterol, mýty a realita

Vejce a cholesterol, mýty a realita

Vejce jsou bohatým zdrojem cholesterolu a proto by jich měl člověk jíst co nejméně. Cholesterol způsobuje infarkty a mrtvice, takže jsou vejce vlastně malí zabijáci. Je to tak? Ani trochu. Za celým mýtem je jako obvykle logická úvaha, ale žádné vědecké důkazy. (Pokračování textu…)
Jak čistit a udržovat plynový gril

Jak čistit a udržovat plynový gril

Jaro je za dveřmi a určitě budeme chtít brzy navázat na úspěšné loňské grilování. Pokud jsme gril zazimovali pečlivě, bude to jednodušší - ale nejčastěji se stane, že nás čeká loňská špína a možná i známky koroze materiálu. Aby se to příště nestalo, povíme si, jakou údržbu na grilu provádět pravidelně a jakou jednou, dvakrát za sezónu. (Pokračování textu…)
Nové modely kuchyňských robotů KitchenAid

Nové modely kuchyňských robotů KitchenAid

Když se v USA řekne kuchyňský robot, lidé si automaticky vybaví značku KitchenAid a pravděpodobně i model 5KSM150, který je zosobněním americké řemeslné kvality a symbolem zařízené domácnosti. Pokud to vnímáte nějak podobně, určitě vás bude zajímat, že slavný model 150 nyní nahrazují dva modely nové - 125 a 175.

(Pokračování textu…)
Mýty a pověry o litinovém nádobí

Mýty a pověry o litinovém nádobí

Litinové nádobí se vrací do módy, lidé ho kupují a markeťáci o něm píší. Bohužel, bez potřebných osobních zkušeností nebo technického vzdělání, je takový markeťák náchylný uvěřit bludům a dál je volně šířit, takže může být běžný zákazník často uveden v omyl. (Pokračování textu…)
Jak se ostří keramické nože?

Jak se ostří keramické nože?

Ostrý kuchyňský nůž je bezpečnější, než tupý. Je to tím, že lépe klouže v řezu a není potřeba s ním na krájení nebo řezání vynakládat tolik síly. Keramické nože se údajně neměly otupit, ale po pár letech používání nesou známky opotřebení. Jak se tedy brousí? (Pokračování textu…)