Stolní mixér SMEG BLF01 recenze

Tento stolní mixér vyrobený ve stylu padesátých let bude ve vaší kuchyni šikovným parťákem a pomocníkem.

*****
Verdikt – 4/5

Stolní mixér SMEG BLF01 recenze

S 1,5 litrovou nádobou z tvrzeného hygienicky nezávadného plastu sedí mixér SMEG BLF01 na kuchyňské lince nejen jako stabilní a spolehlivý pracant, ale i jako ozdoba domácnosti.

Výhody:

  • Kompaktní velikost a tvar
  • Atraktivní vzhled
  • Ve stejném stylu, jako množství dalších spotřebičů SMEG

Nedostatky:

  • Menší kapacita nádobky
  • Nedostatek pokročilých funkcí moderních mixérů

Značka SMEG si vybudovala v oblasti malých kuchyňských spotřebičů poměrně nezaměnitelnou tvář díky kombinaci chromových prvků s leštěnými pastelově barevnými prvky a solidní konstrukci založené na hliníkovém odlitku.

Značka je známá svými rychlovarnými konvicemi, topinkovači, odšťavňovači a mixéry, ale také ledničkami nebo pračkami, vše v nezaměnitelném stylu padesátých let. Je to ale dost na to, aby se ospravedlnila poměrně vysoká cena?

Stolní mixér SMEG BLF01 recenze_02

Design

S kapacitou 1,5 litrů nepatří mixér SMEG mezi největší, ale spíš mezi menší stolní mixéry. Nádobka z tvrzeného plastu bez obsahu  BPA je šikovně tvarovaná s pohodlným madlem, ale ve stejné cenové hladině najdete i větší nádoby a pohodlnější madla, když netrváte na atraktivní vzhledu.

Funkce

Zatímco vzhled stolního mixéru SMEG je celkem bez diskuse velmi zdařilý, u funkce narážíme jaksi na koncepci značky, která se jakoby vyhýbá moderním funkcím s tím, že poctivé základní funkce více odpovídají retro stylu. Model BLF01 nabízí základní nastavení čtyř rychlosti a dvě přednastavené funkce – drcení ledu a smoothie. Opět – méně pohledné techničtější mixéry ve stejné ceně nabízejí víc.

Nedostatek nastavení rychlosti tak paradoxně částečně řeší funkce smoothie, která po zapnutí nabízí pomalý náběh rychlosti jako ochranu před vystříknutím ingrediencí po celém vnitřním povrchu nádoby. Smoothie mimochodem není z mixéru SMEG tak hedvábné, jako z některých dalších testovaných mixérů, ale chutná dobře bez pocitu, že ho musíte pokousat.

Stolní mixér SMEG BLF01 recenze_03

Shrnutí

Retro vzhledu a od prvního pohledu poctivé konstrukci s masivními díly lze jen těžko odolat. Vzhled ale není všechno a tak záleží na tom, co spotřebitel chce a s čím stylově vyladěný mixér srovnává. Pokud už ve vaší kuchyni některý ze spotřebičů SMEG stojí, určitě budete chtít dalšího fešáka do sbírky, zejména pokud netrváte na super funkcích, které nabízejí technicky laděné přístroje.