Varná konvice s čajovým sítkem a nastavitelnou teplotou

Pokud máte rádi technické vychytávky a k tomu třeba i lahodný sypaný čaj, zbystřete. Nová hračka od amerického výrobce KitchenAid totiž může být určena právě pro vás. Vypadá jako běžná lepší rychlovarná konvice, ale zdání může klamat…

Pokud se vyznáte v čajích, určitě víte, že se nezalévají všechny vařící vodou. Vlastně skoro žádný. A jestli milujete šípky, heřmánek nebo mátu, domácí ovocné čaje nebo podobné léčivé výluhy, dokonce možná používáte při vaření vody teploměr, aby byla výsledná chuť a obsah prospěšných látek přesně podle zadání.

Podobně se na celou věc pravděpodobně dívají výrobci moderních rychlovarných konvic, když do některých typů přidávají možnost nastavení teploty vypnutí. Ani to ale ještě není absolutní strop v tom, co se dá vymyslet.

rychlovarná konvice Artisan 5KEK1322ESS

Rychlovarná konvice Artisan 5KEK1322ESS prezentuje všechno, co potřebujete k detailně přesné přípravě horkých nápojů, zejména pokud si nepotrpíte na orientální keramiku. Ve skleněné nádobě krásně vidíte, jak se barva čaje rozvíjí.

Nová konvice 5KEK1322ESS prezentuje kombinaci rychlovarné konvice s nastavitelnou teplotou vypnutí a skleněné čajové konvice s vyjímatelným nerezovým sítkem. Pokud chcete, nemusíte mezi jejím zapnutím na začátku a servírováním horkého nápoje na konci vůbec nic dělat.

Tělo konvice je vyrobeno z mimořádně kvalitního varného skla Schott Duran německé výroby, teplota je nastavitelná mezi 70 a 100 °C a po samočinném vypnutí na požadované teplotě je možné tekutinu ještě půl hodiny udržovat na 70 °C pomocí automatického programu. Nerezové sítko je opatřeno bezpečným plastovým držadlem a sítko je tak možné bez rizika popálení vyjmout i z právě vroucí vody.